دلمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه‌ای ترکی به معنی «پُرشده»است. دلمه را می‌توان با برگ انگور (متداول‌ترین آن دلمه برگ مو) فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد. 

مواد لازم

  • 1.5 پیمانه برنج نیم پز
  • ¼ پیمانه لپه
  • 250 گرم سبزی دلمه خرد شده
  • روغن
  • 2 عدد پیاز متوسط
  • فلفل و زردچوبه و نمک
  • 500 گرم گوشت چرخ کرده
  • 150 گرم برگ مو

دستور العمل‌

  • سبزی دلمه معمولا شامل تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، نعنا و پیازچه یا سیر سبز می‌شود.

  • برنج و لپه نیم پز، پیاز داغ طلایی روشن همراه با زردچوبه را با گوشت، کمی تفت داده و سایر مواد را اضافه کنید و بگذارید یک ساعت بپزد.

  • در حین پخت و زمانی که مقدار آب باقی مانده کمتر شد، می‌توانید چاشنی را اضافه کنید.

  • ساقه برگ را بپیچید و مواد را طوری بریزید که طرف براق آن بیرون دلمه قرار گیرد و مواد، نزدیک به محل چیدن دم برگ باشد. برگ را از همان محل روی مواد برگردانید. حال طرف چپ و راست برگ را روی آن برگردانید و در نهایت نوک برگ را روی بقیه بگذارید. اگر برگ‌ها پنجه‌ای است دو (یا نصف) برگ را روی هم قرار دهید تا شکاف برگ گرفته شود.

  • کف قابلمه را 2 تا 3 قاشق کره (یا روغن) بریزید و چند عدد برگ روی آن قرار دهید.

  • دلمه‌ها را طوری کنار هم بچینید که آخرین تای برگ در زیر قرار گیرد و با دلمه بعدی فاصله نداشته باشد و ظرف را پر کنید.

  • در آخر کار یک بشقاب چینی یا بلور را مع روی آن‌ها قرار دهید تا مانع از باز شدن دلمه‌ها هنگام جوشیدن شود.

  • تا روی دلمه‌ها آب بریزید. درب قابلمه را ببندید و پس از جوش آمدن مواد، حرارت را کم کنید تا آرام بپزد. در برخی شهرها مقداری گوجه سبز یا آلو یا آلوچه نیز لابه لای دلمه‌ها قرار می‌دهند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حفاظ شاخ گوزنی هوباد صنعت تکنولوژی Kenneth نسیم سفر قهوه خانه سنتي راه خدا استار فیلم ایلیا اسپرت .تعمیرانواع تردمیل کرماشان دیار خوش نیشان