سس کارامل یک سس بسیار خوش طعم است که معمولا برای تزیین انواع دسر استفاده میشود. شما میتوانید با این مقدار مواد اولیه، چیزی در حدود دو و نیم فنجان سس کارامل درست کنید.
قبل از هر کاری، مقدار مورد نیاز از کره و خامه را اندازهگیری کنید، آنها را داخل ظروف جداگانه بریزید و کنار گاز قرار بدهید.
در ابتدا درجه حرارت گاز را روی متوسط رو به کم قرار بدهید، سپس درون یک قابلمه عمیق کره و شکر را با هم مخلوط کنید.
در این مرحله، اجازه بدهید که مخلوط شکر و کره به مدت 5 تا 8 دقیقه روی درجه حرارت متوسط گاز باقی بماند. در این مدت زمان، مراقب سس کارامل خود باشید.
بعد از گذشت 5 تا 8 دقیقه، رنگ مخلوط باید به رنگ قهوهای روشن تغییر کند. در این مرحله باید تکههای کوچکی از کریستالهای شکر را مشاهده کنید که هنوز ذوب نشدهاند. اگر متوجه شدید که مقداری از کریستالهای شکر به اطراف قابلمه چسبیدهاند، میتوانید با استفاده از یک برس مخصوص آشپزی، آنها را دوباره به داخل سس کارامل برگردانید.
همچنان مواد سس کارامل را روی درجه حرارت متوسط رو به کم گاز نگه دارید، تا زمانی که کریستالهای باقی مانده شکر نیز به کارامل تبدیل بشوند و روی سس حبابهایی شکل بگیرد. در این مرحله رنگ سس کارامل باید به رنگ قهوهای مایل به قرمز تغییر پیدا کند و مدت زمان آن نیز 2 الی 7 دقیقه است.
یادتان باشد که این مرحله، همان مرحلهای است که باید مراقب سس کارامل باشید تا نسوزد. پس آن را رها نکنید. اگر خیلی نگران سوختن سس کارامل خود هستید، میتوانید درجه حرارت گاز را کمتر کنید. اینکه درست شدن سس کارامل بیشتر طول بکشد بهتر است تا بسوزد و زحمات شما نتیجهای نداشته باشد. اگر لازم شد، قابلمه را به آرامی بچرخانید تا مواد با هم ترکیب بشوند.
بعد از اینکه همه کریستالهای شکر به کارامل تبدیل شدند، قابلمه سس را از روی گاز بردارید و خامه را به آرامی به آن اضافه کنید. در این مرحله بالاخره وقت آن رسیده است که سس کارامل را هم بزنید. خامه را به آرامی به سس اضافه کنید و با قدرت مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب بشوند. بعد از این کار، سس کارامل شروع میکند به پف کردن، و حجم آن کمی بیشتر میشود.
زمانی که شروع میکنید به مخلوط کرد خامه با سس کارامل، رنگ آن کمی تیرهتر خواهد شد. علاوه بر این، در حین انجام دادن این کار، داخل سس کارامل شما کمی حباب ایجاد خواهد شد، و این نشان دهنده این اس که خامه در حال ترکیب شدن با کره و شکر است.
حالا سس کارامل را از داخل یک صافی رد کنید و درون یک کاسه یا شیشه مقاوم در برابر حرارت بریزید.
شما میتوانید سس کارامل را برای مدت 2 هفته داخل یخچال نگه دارید. زمانی که قصد دارید سس کارامل را سرو کنید (البته به جز زمانی که قصد دارید آن را روی بستنی بریزید) میتوانید آن را کمی گرم کنید.
درباره این سایت