سبزیپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. سبزیپلو را با مرغ یا گوشت یا ماهی سرخ کرده میخورند. سبزیپلو با ماهی و کوکو سبزی از قدیم خوراک عید ایرانیان بودهاست.
برنج را قبلا خیس میکنیم، سبزی را به دقت تمیز میکنیم و میشوییم و داخل آبکش میریزیم تا آب آن برود.
برنج را آبکش میکنیم ولی کمی دانتر برمیداریم. ته قابلمه را 2 تا 3 قاشق روغن و یا کره آبکرده و به همراه نصف لیوان آب به کف قابلمه میریزیم.
برنج داخل آبکش را کمکم در قابلمه میریزیم و سبزی خرده کرده را به تدریج لابهلای برنج میپاشیم.
سپس برنج را دم میکنیم. هنگام کشیدن برنج مقداری زعفران ساییده را در آبجوش حل کرده و با کمی برنج مخلوط کرده و به عنوان سرکش برای تزیین روی برنج کشیده شده در دیس استفاده میکنیم.
ممکن است لابهلای سبزی پلو را هنگام دم کردن یک دسته سیر تازه تمیز کرده قرار دهیم.
ماهیها را به روشی که در بالا گفته شد با نمک و فلفل و کمی روغن زیتون و آبلیمو مزه دار کنید.
بعد از 10 الی 15 دقیقه ماهی را درون روغن با حرارت ملایم سرخ کنید.
درباره این سایت